Top

Koolzaadwas Soft voor cups en glaasjes

  • Koolzaadwas Soft voor cups en glaasjes
3,50

Raapzaad was of Koolzaadwas, twee soorten die eigenlijk hetzelfde zijn, maar toch een andere wetenschappenlijke naam hebben. Het grootste verschil is dat de Koolzaad ietsje later bloeit dan de Raapzaadplant en verder is ze gelijk, wij noemen haar verder dan ook Koolzaad.

Door het ontrekken van vocht en verharden is er van koolzaadolie een prachtige was ontstaan die het milieu minder belast. Onze koolzaadwas is biologisch afbreekbaar en komt tijdens de productie niet in contact met dierlijke producten of kinderhandjes (zij bevat wel een heel klein percentage bijenwas). U kent die prachtige velden met gele bloemen wel, zij zorgen voor een was die uitermate geschikt kaarsen in glaasjes, potjes, blikjes en (waxine)cups.

Onze koolzaadwas houdt de eventuele kaarsenkleurstof uitermate goed vast, ze neemt geurolie tot 10% zeer goed op en hard heel snel uit. Er kan een klein deukje in de cup of mal onstaan, echter is deze heel klein. Verder is de basiskleur creme/wit, volledig geur neutraal en heeft geen enkele test op dieren ondergaan, bevat geen genetisch gemanipuleerde en/of giftige stoffen. Indien er toch een vlek op uw kleding is ontstaan kan dit gewoon in de wasmachine.

Waar moet u wel op letten: na het maken van de melts/kaarsen is het net als bij de soywax van belang dat dit niet door de gootsteen wordt gespoeld. Het hard uit en uw afvoeren kunnen verstopt raken. Restproduct of melts/kaarsen die weg kunnen mogen gewoon in de groene bak.

Deze was is voor containerkaarsen, melts en decoratie. Niet geschikt voor Cosmetisch of inwendig gebruik. Door de kleine toevoeging van duurzame bijenwas kan ze niet als Vegan worden aangemerkt.

LET OP: omdat een 100% koolzaadkaars niet kan branden zijn er altijd wat additieven toegevoegd, in dit geval is dat een klein percentage duurzame en milieuvriendelijke palmwas en Bijenwas.

Het is raadzaam de was niet boven de 85°C te verwarmen en de glazen en/of blikjes voor te verwarmen alvorens de gesmolten was uit te gieten.

Smeltpunt 50°C

Inhoud vanaf 250 gram.

Ingredienten: Brassica Campestris Seed Oil, Cera Alba en Palm Stearine Acid.


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code