Kaarsen Korrels 1000 gram + 10 lonten.

Artikel 2 van 2
€ 39,25 (inclusief btw)

Kaarsen Korrels.

De kaarsen korrels van Geurenpaleis zijn veelzijdig, wij hebben ze op diverse manieren getest, van sommige zaken foto's gemaakt, soms ook vergeten, maar uw creatie kent geen grenzen met wat er allemaal mogelijk is.

Laten we beginnen met het strooien zonder toevoegingen in een hittebestendig glas of bakje, strooi de korrels er gewoon in, doe de lont erin, goed in het midden, knip haar op een kleine centimeter af en branden maar. Je krijgt een mooie meltpool (gesmolten was) waar je eventueel wat druppels geurolie in kunt laten vallen. Kies wel hiervoor geschikte geurolie, liefst die een vlampunt heeft van boven de 70 graden celsius. Staat bij alle geuroliën op onze website aangegeven.

Heb je de "kaars"uitgeblazen, wacht dan even en haal het gestolde klompje was eruit. Knip de zwarte punt van de lont eraf zodat je was schoon blijft. En dan? Draai dit klompje gewoon om, knip de lont die dan omhoog komt op dezelfde kleine centimeter af en je kunt de was wederom aansteken.

Is de "kaars" nogmaals uitgeblazen en afgekoeld, haal het klompje eruit, knip de zwarte lontpunt eraf en verzamel dit soort klompjes in een bakje dat je bewaard, want er komt een derde gebruik aan. Heb je voldoende klompjes, doe ze in een hittebestendige bak en smelt alles au bain marie (een bak in een warmwaterbak), wij raden geen gebruik van de magnetron aan. Haal alle lontrestjes eruit, daarom moesten de zwarte puntjes eraf, is de lont te kort geworden gooi haar weg, is ze nog langer dan 4 cm, dan kan ze voor kleine kaarsen korrels gewoon weer gebruikt worden als de waslaag er weer omheen zit. Verrijk deze gesmolten en schone was met eventueel geschikte kleurstof en dan met een geurolie die geschikt is voor waxmelts, is alles goed gemengd, giet ze uit in een mal en laat ze uitharden. Gebruik deze lontloze blokjes als waxmelt, of geurblokje zo u wilt in een hoge brander met waxinelichtje.

Dus drie maal gebruik.

Geurenpaleis heeft uiteraard de korrels zonder toevoegingen getest in een mooi groot glas, daarna in een glas met water. De kaarsen korrels blijven hier mooi op drijven en dat brengt nog veel meer toepassingen met zich mee. Hoe leuk is het om een "drijvende" kaars op tafel te zetten, of om onder de Kaarsen korrels het water te kleuren of er glaskralen onder te doen.

Zie de foto's wij hebben de korrels op gekleurd water (water gedragen kleurstof, bijv. voor zeep) gebruikt, dit werkt prima en brand heel goed. Echter kruipt water wel omhoog door de korrels en zo ook de kleurstof, dit is niet erg, na gebruik kun je de kaarsen korrels afspoelen onder koud water, strooi ze uit op een oude doek met keukenrol eronder en laat deze schone was weer drogen. Zo kunnen de korrels wederom schoon gebruikt worden.

Wilt u toch gekleurde Kaarsen Korrels, ook dat kan, meng ze dan voor gebruik met vloeibare kleurstof, doe ze in een bakje of zakje en schud alles goed door elkaar. Laat dit drogen en klaar is uw gekleurde kaarsen korrel om te gebruiken. Denk er wel bij na dat dit een klein beetje geur kan geven en niet zal werken bij korrels die op water hebben gedreven als die niet goed droog zijn.

 

Inhoud: 1000 gram + 10 lonten in Kraftpapier verpakt.

© 2020 - 2024 Geurenpaleis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel