Paraffine!

Sasol Paraffine Was Pillar Blend voor vrijstaande kaarsen

Vorige Artikel 8 van 11 Volgende
€ 7,75 (inclusief btw)

LET OP:

Bestel maximum van 2 kg. was.

Dit is een paraffine was van een van de meest vooraanstaande olie verwerkende industriën in Europa. Deze was wordt in Duitsland vervaardigd en we hebben ons laten vertellen dat het een niet-fosiele paraffine was is.

Deze wassoort is de Pillar blend, uitstekend voor vrijstaande kaarsen, voor melts wordt ze bij het plaatsen nog getest, deze informatie volgt later.

Deze pellets hebben een smeltpunt rond ongeveer 56°C tot 60°C en neemt tot 10% geurolie op. Het is onverstandig de was boven de 85°C te verhitten of de was gedurende een lange tijd warm (heet) te houden. De kwaliteit van de was loopt hierdoor terug en zij kan zelfs een ranzige bijgeur gaan ontwikkelen.

Wilt u oude kaarsen hergieten, verzeker u ervan dat ze van dezelfde wassoorten zijn, paraffine was gaat niet altijd samen met een andere wassoort, als is zij vergeeflijker dan een soja variant, maar door resten en residu van kleuren/geuren kan een gietsel een heel apart uiterlijk krijgen, om over toevoegen van geuren en kleuren maar geen uitspraken te doen.

De opname van geuren en kleuren is in deze wassoort heel goed te noemen, geuren zetten zich goed, echter, probeer spaarzaam te zijn met kleurstoffen, hoe donkerder hoe meer kleurstof u nodig heeft, dit gaat ten koste van de brandbaarheid en het smelten van uw kaarsen of verstoppen van uw lont. Ook kunnen kleuren effect op het geuren eindresultaat hebben.

De fabrikant raad aan om bij het gebruik van mallen deze in ieder geval op kamertemperatuur te gebruiken, of voor te verwarmen, dit kan het lossen van de kaars/melt bevorderen.
Deze was is geproduceerd in de EU, Duitsland om precies te zijn, ze is Vegan en duurzaam. Niet getest op dieren en kinderhandjesvrij.

Spoel nooit was door de gootsteen, geen enkele wassoort lost op in water en zij veroorzaken verstoppingen!!

Deze paraffine variant is zelfs geschikt voor het gebruik in cosmetica.

Inhoud: vanaf 500 gram.

INCI: Paraffine

CAS. nr: 8002-74-2,  EC nr. 232-315-6

© 2020 - 2023 Geurenpaleis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel