Allergenen, CLP, MSDS en IFRA

Kant en klare CLP Labels leveren wij niet.

U kunt bij Geurenpaleis bij de geuren waar dit staat aangegeven of ze aanwezig zijn de Allergenen, IFRA en MSDS rapporten opvragen. Helaas zijn zij niet zomaar gratis meer, bij een aanvraag van meer dan 8 verschillende geuren rekenen wij een bijdrage van € 1,50 per rapport. In het kader van transparant zijn noemen wij dan ook gewoon de prijs en doen dit niet achteraf.

Waarom zijn ze niet meer gratis? Als eerste is het gebleken dat er te vaak en teveel rapporten worden opgevraagd die totaal niet nodig blijken te zijn of worden opgevraagd alleen maar om te hebben en niet omdat de aanvrager ze daadwerkelijk nodig heeft.

Een tweede reden is dat deze rapportages ook aan Geurenpaleis in de meeste gevallen niet meer gratis worden verstrekt. Wij vinden het dan ook niet meer dan redelijk dat wij deze kosten deels aan de aanvrager doorberekenen. Wij hadden ook kunnen kiezen om de geuren duurder te maken, maar dat vinden wij ook niet loyaal aan diegene die geen rapportages gebruiken of de olien niet commercieel inzetten.

Er wordt ons wel eens gevraagd waarom wij geen downloads op de website hebben geplaatst, een stukje uitleg: Wij doen dit niet omdat te vaak onze afnemers ervan uitgaan dat een olie die met dezelfde naam bij een andere leverancier wordt aangeboden dan ook precies dezelfde veiligheidsrapporten heeft. Dit is meestal niet zo, onze geuren komen veelal van andere leveranciers vandaan, en als een foutief rapport voor bijvoorbeeld de keuring van zeep aangeleverd wordt dan wordt het eindproduct direct afgekeurd of moet men de samenstelling veranderen met alle financiële gevolgen van dien. Laat er geen misverstand over bestaan, het keuren van eindproducten zoals bijv. zeep is een hele dure aangelegenheid en loopt in de honderden euro's.

De rapportages worden zo gauw ze door ons zijn ontvangen van de fabrikant en na betaling van uw bijdrage aan u gemaild. Als papieren documenten met de post verzenden werken wij niet meer mee.

 

Wij gaan ervan uit dat u met deze uitleg begrip voor deze werkwijze op kunt brengen.

© 2020 - 2021 Geurenpaleis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel