Allergenen, CLP, MSDS en IFRA

 

 

Geurenpaleis levert geen kant en klare CLP Labels, u kunt ze aan de hand van een Allergenen of MSDS rapport zelf maken of bedrijven hiervoor benaderen die hierin zijn gespecialiseerd. Bedenkt wel dat bij het commercieel gebruiken van geurolie e.d. dit een verplichting is, bij eventuele controle van de autoriteiten is de verantwoording geheel aan de maker van het eindproduct en nooit aan de toeleverancier van de diverse ingrediënten die zijn gebruikt, ook is een toeleverancier nooit verplicht om haar bronnen van inkoop aan u vrij te geven.

TIP: Vergeet niet om eventuele toevoegingen zoals glitters e.d. dat die ook op uw CLP label vermeld moeten worden.

U kunt bij Geurenpaleis bij de geuren waar dit staat aangegeven of ze aanwezig zijn de Allergenen, IFRA en SDS (MSDS) rapporten opvragen. Van de meeste geuren is al deze informatie in huis of het staat aangegeven dat ze niet leverbaar zijn, vraag het ons gerust. Wij vragen u wel ons wat tijd te gunnen om de gevraagde informatie te verzamelen. Helaas zijn de rapporten niet altijd zomaar gratis meer, bij een aanvraag waarbij de aantallen dusdanig groot zijn dat dit onredelijk is, dan rekenen wij een bijdrage van € 1,50 per rapport, hiervan stellen wij u uiteraard vooraf van op de hoogte.

Waarom zijn ze niet altijd meer gratis? De voornaamste reden is dat deze rapportages ook aan Geurenpaleis in veel gevallen niet meer gratis worden verstrekt, daarom vinden wij het dan ook niet meer dan redelijk dat wij deze kosten deels aan de aanvrager doorberekenen. Wij hadden ook kunnen kiezen om de geuren duurder te maken, maar dat vinden wij ook niet loyaal aan diegene die geen rapportages gebruiken of de oliën niet commercieel inzetten.

Er wordt ons wel eens gevraagd waarom wij geen downloads op de website hebben geplaatst, een stukje uitleg: Wij doen dit niet omdat te vaak onze afnemers ervan uitgaan dat een olie die met dezelfde naam bij een andere leverancier wordt aangeboden dan ook precies dezelfde veiligheidsrapporten heeft. Dit is bijna nooit, onze geuren komen veelal van andere leveranciers vandaan, en als een foutief rapport voor bijvoorbeeld de keuring van zeep aangeleverd wordt dan wordt het eindproduct direct afgekeurd of moet men de samenstelling veranderen met alle financiële gevolgen van dien. Laat er geen misverstand over bestaan, het keuren van eindproducten zoals bijv. zeep is een hele dure aangelegenheid en loopt in de honderden euro's.

Ook bij het maken van een CLP label heeft u de correcte gegevens nodig, als u rapporten leent, of zomaar ergens vandaan haalt omdat een naam hetzelfde lijkt of is, dan loopt u alsnog het risico dat bij controle van de autoriteiten u geen artikelen meer mag verkopen, een boete oploopt en alles moet vernietigen.

De rapportages worden zo snel mogelijk aan u gemaild. Als papieren documenten met de post verzenden werken wij niet meer mee, ook rapporten van geuren die langer dan een half jaar geleden besteld zijn vragen wij niet meer uit, er kan in tussentijd een verandering in de samenstelling hebben plaats gevonden en dan klopt uw rapportage niet.

Als laatste, wij leveren GEEN rapportages als de artikelen niet bij Geurenpaleis zijn of worden aangekocht. Dus bent u geen klant van Geurenpaleis of heeft u hier geen contact met ons over gehad, krijgt u van ons ook geen rapporten. Dit om dezelfde reden waarom wij geen Downloads plaatsen. Tevens geven wij geen toestemming tot het openbaar maken van rapporten, ongeacht op welke manier dan ook, als kopie, op eender welke website, social media (zoals Facebook, Instagram e.d.), als download enz. Ook op onze rapporten rust een copyright en bedenk dat u uzelf in diskrediet brengt als u met onrechtmatig verkregen rapporten een artikel wilt laten keuren.

© 2020 - 2024 Geurenpaleis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel