Hydrolaten - Hydrosols

Geurenpaleis heeft diverse hydrolaten in het assortiment opgenomen, maar wat zijn hydrolaten (hydrosols) nu precies. Hydrolaat, ook wel hydrosol, planten- of bloemenwater genoemd is de condens die tijdens een destillatieproces neerslaat en wordt opgevangen. Dit gebeurt tijdens het produceren van etherische (essentiële) oliën middels waterdamp met alle oplosbare delen van de plant/bloem e.d.

Zo gauw de damp is afgekoeld en opgevangen zijn er twee delen, het vette deel en het wateroplosbare deel. Vet en water mengen niet, dus het vette deel blijft drijven, dit is de etherische olie en wordt afgeroomd en als etherische (essentiële) olie op fles gebracht. Wat overblijft is het waterdeel, ook wel hydrolaat of hydrosol genoemd.

Hydrolaten worden voor veel doeleinden ingezet, om de huid te verkoelen, te voeden, te hydrateren, te reinigen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Doordat de hydrolaten een zachte werking hebben zijn ze vaak ook goed te gebruiken voor de oudere huid, maar ook door kinderen.

Ook worden hydrolaten gebruikt bij het badwater, ze geeft een fijne geur en is niet al te sterk. Daarbij wordt uw badwater niet spekglad van de olie, omdat het een water gedragen vloeistof is zal ze zich mooi met het badwater mengen en een subtiele geur verspreiden.

Gebruik wel altijd uw gezonde verstand, er zijn hydrosols die kinderen beslist niet fijn vinden, wees altijd voorzichtig.

Last but not least: Hydrolaten kunnen ook als roomspray, linnenspray of als opfrisser voor uw kleding worden gebruikt. Niet alleen is er een subtiele fijne geur maar ze kan de lucht zuiveren en hydrateren (bevochtigen).

Geurenpaleis zal het assortiment hydrolaten spoedig uitbreiden en ze ook als roomspray aanbieden.

 • Hamamelis Hydrolaat
  Hamamelis Hydrolaat

  Hamamelis Hydrolaat is een destilaat van twijgen, blaadjes en bast van de Toverhazelaar uit Frankrijk. Hamamelis Hydrolaat is een bekend therapeuticum met een sterk samentrekkende werking die je het beste waarneemt als je het…

  € 3,75
 • Korenbloem Hydrolaat
  Korenbloem Hydrolaat

  Korenbloem Hydrolaat is een destilaat van het bloeiende kruid. De bloembladeren zijn verzameld in Frankrijk. Korenbloem Hydrolaat is een zachte en verfijnde bloemige geur, zij werkt reinigend, verzachtend en antiseptisch.

  € 4,75
 • Lavendel Hydrolaat
  Lavendel Hydrolaat

  Lavendel Hydrolaat is een destilaat van bloemen en steeltjes uit Frankrijk. Lavendel Hydrolaat is verzachtend en zuiverend, uitermate geschikt voor de gevoelige huid. Ze wordt veel ingezet als remover van make-up, als verstuiver n

  € 3,95
 • Rozen Hydrolaat
  Rozen Hydrolaat

  Rozen Hydrolaat is een destilaat van de rozen bloemen (Rosa Damascena) of ook wel Bulgaarse Roos genoemd. Rozen Hydrolaat is een heerlijk geurend rozenwater, ietwat zoet en zeer veelzijdig in haar gebruik.

  € 4,75
 • Tea Tree Hydrolaat
  Tea Tree Hydrolaat

  Tea Tree Hydrolaat is een destilaat van de Tea Tree blad (Melaleuca Alternifolia). Tea Tree Hydrolaat is een heerlijk fris en wel bekend geurend Tea Tree water.
  Tea Tree Hydrolaat wordt veel gebruikt voor het verkoelen en ontspan

  € 4,75

© 2020 - 2024 Geurenpaleis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel