Kerax Paraffine Was Pillar Blend voor vrijstaande kaarsen

Artikel 3 van 8
€ 7,75 (inclusief btw)

LET OP:

Bestel maximum van 2 kg. was.

Dit is een paraffine was van een welbekende wax fabrikant in het Engeland. Deze was wordt in de UK vervaardigd en we hebben ons laten vertellen dat het een niet-fosiele paraffine was is met een deel soja was toevoeging.

Deze wassoort is de Pillar blend, uitstekend voor vrijstaande kaarsen en melts, voor melts, ze is helder van kleur en in pastille (pellets) vorm.

Deze pellets hebben een smeltpunt rond ongeveer 54°C tot 58°C en neemt tot 12% geurolie op. Het is onverstandig de was boven de 85°C te verhitten of de was gedurende een lange tijd warm (heet) te houden. De kwaliteit van de was loopt hierdoor terug en zij kan zelfs een ranzige bijgeur gaan ontwikkelen.

Wilt u oude kaarsen hergieten, verzeker u ervan dat ze van dezelfde wassoorten zijn, paraffine was gaat niet altijd samen met een andere wassoort, als is zij vergeeflijker dan een soja variant, maar door resten en residu van kleuren/geuren kan een gietsel een heel apart uiterlijk krijgen, om over toevoegen van geuren en kleuren maar geen uitspraken te doen.

De opname van geuren en kleuren is in deze wassoort heel goed te noemen, geuren zetten zich goed, echter, probeer spaarzaam te zijn met kleurstoffen, hoe donkerder hoe meer kleurstof u nodig heeft, dit gaat ten koste van de brandbaarheid en het smelten van uw kaarsen of verstoppen van uw lont. Ook kunnen kleuren effect op het geuren eindresultaat hebben.

De fabrikant raad aan om bij het gebruik van mallen deze in ieder geval op kamertemperatuur te gebruiken, of voor te verwarmen, dit kan het lossen van de kaars/melt bevorderen.
Deze was is geproduceerd in de UK, de fabrikant claimt dat ze Vegan en duurzaam is, niet getest op dieren en kinderhandjesvrij.

Spoel nooit was door de gootsteen, geen enkele wassoort lost op in water en zij veroorzaken verstoppingen!!

Deze paraffine combinatie is niet geschikt voor massage kaarsen.

Inhoud: vanaf 500 gram.

INCI: Paraffine

 

© 2020 - 2024 Geurenpaleis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel