Kleurstofvlokken Donker Rood [Bekro]

Artikelnummer: KLBR17
Artikel 4 van 22
€ 3,10 (inclusief btw)

Kleurstof vlokken donker rood, vervaardigd door Bekro, volgens velen de beste kleurstoffen voor kaarsen/melts die momenteel verkrijgbaar zijn.

Voor lichtere kleuren is 1 gram kleurstof vlokjes per kilo was voldoende, voor diepere kleuren 2 gram per kilo was.

Smelt eerst de was en breng haar naar een temperatuur van 80 graden, voeg dan de kleurstof toe, roer dit heel goed door, alles moet echt goed gemengd zijn, laat de temperatuur dan terug lopen naar 63 graden en voeg dan eventuele geurstoffen toe. Niet lager en niet hoger, roer lange tijd, zodat de moleculen zich kunnen hechten. Giet uw combinatie in een mal, cup, oid. laat dit uitharden en rijpen, geef het tijd, minimaal een week om tot een goed eind resultaat te komen en ga dan pas uw melt/kaars gebruiken.

Maak voordat u een grotere batch vervaardigd altijd eerst een test zodat u weet hoeveel procent aan kleurstoffen er in een gesmolten was gebruikt wordt.

Vergeet ook nooit dat iedere batch toch anders kan zijn, dit heeft te maken met diverse omstandigheden, o.a. het type was, de omgevings- en giettemperatuur, de geurstof die wordt gebruikt enzovoort. Alles heeft effect op de uiteindelijke kleuren die worden bereikt. Donkere kleuren blijven lastig, in paraffine zal een donkere kleur eerder worden gehaald dan in soja wassoorten. Paraffine is uiteindelijk toch stabieler dan soja of koolzaad. De harde koolzaad kan redelijk donker worden gekleurd, bij de soja varianten zal het snel frosting (witte wolkjes) geven.

Kleurstoffen kunnen effect hebben op uw kaarsenlont, vergeet dit niet te testen, hier geld ook voor, hoe donkerder hoe lastiger.

Bij het gebruik in soja wassoorten is de kans groot dat de kleur van uw kaars terug gaat lopen of vlekkerig wordt. Dit is onomkeerbaar, de oorzaak is de blootstelling aan UV.

Niet onbelangrijk, momenteel is de schaarste in was dusdanig groot dat sommige fabrikanten, al wordt hier geen direct antwoord op gegeven, de samenstelling iets hebben aangepast. Er worden steeds vaker toevoegingen aan sojawassen gedaan en dit kan effect op uw kleurige eindresultaat hebben.

Inhoud: 10 gram in gripzakje.

© 2020 - 2024 Geurenpaleis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel